Μέλι από Ελληνικά Νησιά
Η Διαδικασία Παραγωγής του Μελιού
Οι μέλισσες συλλέγουν νέκταρ και μελιτώματα από τα λουλούδια και τα δέντρα. Στη συνέχεια, τα επεξεργάζονται στην κυψέλη και τα μετατρέπουν σε μέλι.
Οι μελισσοκόμοι μας φροντίζουν τις κυψέλες και συλλέγουν το μέλι από αυτές. Το μέλι εξάγεται από τα πλαίσια της κυψέλης χρησιμοποιώντας έναν μελιτοεξαγωγέα.
Κατά τη διαδικασία της τυποποίησης, γίνονται αναλύσεις και εφαρμόζονται αυστηρά συστήματα ποιότητας για να εξασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα του προϊόντος. Το μέλι τυποποιείται σε βάζα, έτοιμο για να το απολαύσετε.
Θαύμα Θεών: Το Θυμαρίσιο Μέλι Δωδεκανήσου είναι βραβευμένο και αναγνωρισμένο ως το καλύτερο μέλι στα Δωδεκάνησα.
Άριστης ποιότητας μέλι, ανήκει στα ανθόμελα και έχει έντονα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά
Γεύση: ευχάριστη γλυκιά
Αρωμα: έντονο αρωματικό
Χρώμα: ανοιχτό κεχριμπαρένιο
Θρεπτική αξία: Τονωτικές και Αντισηπτικές ιδιότητες
Μέλι Πεύκου: Το 65% της παραγωγής μελιού στην Ελλάδα προέρχεται από το Πεύκο
Γεύση: ήπια γλυκό με κρεμώδη υφή
Άρωμα: ιδιαίτερο μοναδικό άρωμα που θυμίζει το φρέσκο άρωμα του δάσους
Χρώμα: σκούρο κεχριμπαρένιο μέχρι καφέ
Θρεπτική αξία: Υψηλή θρεπτική αξία, με μεγάλη συγκέντρωση σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία
Ιδιότητες & Οφέλη: Το μέλι πεύκου έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από τις λοιμώξεις χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που έχει.
Συμβάλλει στην ανακούφιση των στομαχικών διαταραχών και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Μέλι Έρεικα: Προέρχεται από τα λουλούδια του φυτού έρεικα, το οποίο ανθίζει κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη.
Γεύση: Δυνατή και πλούσια γεύση με ελαφριά πικράδα
Άρωμα: Χαρακτηριστικό, λεπτό άρωμα
Χρώμα: ανοιχτό κεχριμπαρένιο, κοκκινωπό
Θρεπτική αξία: Ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, έχει αντιοξειδωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε φαινόλες
Ιδιότητες & οφέλη: Το μέλι ρείκης θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία λόγω των φυσικών αντισηπτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Βοηθά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος και στη γενικότερη τόνωση του οργανισμού.
Μέλι Ανθέων: Τα ανθόμελα παράγονται από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχουν γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες
Γεύση : απαλή γλυκιά
Άρωμα: ισορροπημένο μίγμα αρωμάτων που προέρχονται από την ποικιλία των λουλουδιών
Χρώμα: ποικίλλει ανάλογα του νέκταρ των φυτών που έχουν επισκεφθεί οι μέλισσες, από ανοιχτό χρυσαφί μέχρι σκούρο κεχριμπαρένιο
Θρεπτική αξία: δίνει ενέργεια και αντoχή και ενισχύει το ανοσοποιητικό
Γιατί τα Μέλια της Ρόδου είναι από τα καλύτερα του κόσμου;
- Η βλάστηση είναι άγρια και αυτοφυής | υπάρχουν πάνω από 400 μελισσοκομικά φυτά | στα βουνά υπάρχουν πολλά βότανα, αγριολούλουδα και κωνοφόρα δένδρα
- Εξαιρετικό κλίμα με μεγάλη περίοδο ηλιοφάνειας